SWAN začína budovať mobilnú komunikačnú sieť 4G

15.08.2014 Bratislava

Bratislava 15. augusta (TASR) - Prvých 300 základňových staníc pre svoju plnohodnotnú mobilnú 4G sieť vybuduje do konca roka 2014 spoločnosť SWAN. Technológiu dodá čínska firma ZTE. Prvé testovacie hovory sa očakávajú v októbri. Plánom operátora je do troch rokov vybudovať mobilnú 4G sieť s viac ako 1100 základňovými stanicami na území SR.

"Od dodávateľa požadujeme výnimočné medzinárodné referencie a schopnosť v čase naplniť svoj záväzok," uviedol Martin Mosný, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj SWAN. Čínska spoločnosť ZTE, založená v roku 1985, ponúka infraštruktúru pre káblové a bezdrôtové počítačové siete, pevné a mobilné telefónne siete a zaoberá sa vývojom LTE sietí. Vývojové pracoviská má v Ázii, Spojených štátoch aj v Európe.

Spoločnosť SWAN, a.s., získala v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1800 MHz, čo jej umožňuje výstavbu mobilnej 4G siete a vstup medzi trojku najväčších operátorov. Technológiu LTE interne testovala v Bratislave, Trnave, Nitre a Pezinku a už pred stanoveným termínom splnila všetky doterajšie podmienky licencie.

TASR informovala spoločnosť SWAN.
 
 
 

Vyberte región